2 Şubat 2012 Perşembe

FM 2012 Team Reputation




TEAM REPUTATION

Arkadaşlar bu başlık altında Team Reputation  (takım  itibarı ) konusunu ele alacağız. İlk öncelikle çoğumuzun bildiği gibi takım itibarı iyi oyuncuların sizi seçmesini sağlar. Peki o zaman takım itibarına (team reputation) nereden baktığımızı görelim;

İlk öncelikle local olarak bakalım...

Resim 1: yerel itibarlık için

Yan tarafta Resim 1 de  Awards (Ödüller) seçeneğini seçtikten sonra karşımıza çıkan pencereden Clubs (Kulüpler) tabını seçiyoruz. Ondan sonra List sekmesini seçtikten sonra karşımıza team reputation (takım paunları) listesi çıkıyor. Oradan takımların yerel liglerde takım itibarı olarak kaçıncı sırada olduğunu anlayabiliriz.


İkincisini ise dünya ve kıtalar arası sıralamasında nasıl olduğunu görelim...

Resim 2: Dünya çapında itibarlık için


Yan tarafta Awards (Ödüller) sekmesini seçtikten sonra World sekmesini seçer isek karşımıza çıkan pencereden Clubs (kulüpler) seçeneğini seçer isek ve ondan sonra Major tabını seçmemiz halinde dünya sıralamasında takım puanı olarak ilk 100 takımı görürürüz. Eğer Major değil de All tabını seçer isek de dünyada ki tüm takımların takım puanlarını göreceğimiz liste çıkacaktır.

Sadece Avrupada ki takımlara bakmak isterseniz Europe, Afrikaya bakmak isterseniz Africa v.s gibi seçenekler ile kıtalar arası takım itibarı listesine erişebiliriz.






















Biliyorsunuz veya bilmeyenleriniz görmüş olmalı ki takım itibarı gösterimi 1'den 5'e kadar olan yıldızlar ile belirtilmiştir ve bunlar gizli bir puanlama sistemi ile belirlenmiştir. Şimdi ilk öncelikle bu sistemin nasıl işlediğine bir bakalım;


   =  1-1999 puan

  =  2000-2999 puan

 =  3000-3999 puan

 =  4000-4999 puan

 =  5000-5999 puan

 =  6000-6999 puan

=  7000-7999 puan

 =  8000-8999 puan

=  9000-9999 puan

 =  10000 puan


Evet arkadaşlar o gördüğünüz yıldızlar bu puanlara denk geliyor ve takımınızın bu itibarlık puanlarını arttırması için karşımız da bir çok seçenek var. Şimdi ne yapar isek puan hatta ne kadar puan kazanabileceğimize bir bakalım;


- Lig de Rep puanı sizden yüksek olanlara kazanmanız halinde aldığınız puan 1-8 arası eğer kupa da filan bir üst lig takımları nı yenmeniz halinde ise bu puan 15'e kadar çıkıyor... Size yakın olan kulüpleri yenmeniz halinde puan alamıyorsunuz. Lig de Rep puanı bakımından sizden düşük olan takımlara karşı aldığınız mağlubiyetler sonrasında 1-8 puan arası düşüş yaşanıyor eğer kupa da filan alt liglerdeki takımlara yenilmeniz halinde 15'e kadar düşüyor.

- Eğer alt liglerde oynayıp Türkiye kupası sıfatında ki kupaları kazanırsanız ne kadar alt ligde olduğunuza bakılarak katlamalı bir puanlama sistemi vardır. Mesela 2. Ligde iken kazanırsanız 500-600 arası, 1. Lig de iken kazanırsanız 200-300 puan arası, Premier ligde iken kazanırsanız puan alamıyorsunuz.

- Eğer alt liglerden bir üst lige çıkmanız halinde kazanacağınız Rep puanı 400-600 arasında değişmektedir.

- Avrupa da oynadığınız maçlarda tur atlamalar da puan verilmiyor sadece lig usulü sizden rep bakımından üstün olan takımları yener iseniz 1-15 puan alıyorsunuz. Eğer Şampiyonlar Ligini kazanırsanız 600-700 puan arası Rep puanı kazanıyorsunuz.

- Bir feeder club ile anlaşırsanız (oynadığınız ligin dışında bir ülkeden) 0-5 arası rep puanı kazanırsınız.

- Eğer takım olarak yılın fair-play ödülünü kazanırsanız 100 rep puanı kazanırsınız.




Not: Arkadaşlar lütfen emeğe saygı duyalım ve herhangi bir yerde paylaşacaksanız bile blogumuzun ismini kullanırsanız seviniriz...



TO BE CONTINUED...



4 yorum:

Bruglione dedi ki...

selam, ben liglerle ilgili bişey soracaktım.. ben fenerbahçeylee şampiyonlar ligi kupasını almama ragmen competetions sıralamasında türkiye süper ligi sürekli düşüyo sıralamalarda, ligin reputationu artırmak için ne yapmak gerekir?

Wolffather dedi ki...

@Bruglione

Merhaba,

Liglerin Repi sadece 1 takımın başarıları ile belli bir yere gelmez. Düşünün siz sadece 1 takım ile oynarken (ve büyük ihtimal ile diğer takımlar çok kötü kadrolara sahip oluyor.) diğer liglerde ki takımların avrupada ki başarıları v.s çok daha fazla oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir ;)

Salih Çetin dedi ki...

Merhaba, lig şampiyonluklarında örneğin Türkiye liginde Fenerbahçe ile kazandığım şampiyonlukta ne kadar puan kazanırım. Ayrıca önemli transferler etki eder mi ?

Wolffather dedi ki...

@Salih Çetin

Lig şampiyonluklarında en yüksek puana siz sahipseniz herhangi bir puan kazanmıyorsunuz.

Önemli transfer olayını da açıkçası bilmiyorum ama yakın bir zamanda cevabını veririm ;)

Yorum Gönder